私はサプリを摂るよりは自然食材で健康を保つほうなので、最近またブルーポピーシードを買ってきました。個人的にはあの風味は好みではないけど、効能を書き連ねたリストをネットで見ると、つい影響を受けてしまいます。あまり利用方法が豊富な食材とは思えないですが、手っ取り早いところでパン生地に混ぜ込みました。小麦粉400gに対してポピーシード20gです。今は寒い季節なので、材料の混ぜ合わせから最終的に焼きあがるまで約24時間かかります。生地は練らずに、引っ張って捏ねる方法なので、ボウルひとつで済みます。下の写真は成形が済んで、これから最終発酵に入るところ。寒い季節は最終発酵だけオーブンを使い、35度で一時間半かかります。
Rather than take supplements, I prefer to rely on natural foodstuff, in order to maintain my health. In this regard, I am refocusing on blue poppy seeds. Personally, their taste and flavour are not my favourite, but the list of health benefits I see on the internet cannot be ignored. Today, I added some seeds in the bread dough: for 400g of wheat, 20g of poppy seeds. In this cold weather, and due to the 'no-knead' method of preparing the dough, it takes about 24 hours from start to finish.
The photos below show the bread dough having been shaped, and ready for final proofing. Since it is cold, I rely on the oven for final proofing - 1 1/2 hours at 35℃.
その一時間半のあいだ、スーパーへ買い物に行きました。タイガはおとなしく留守番。
During the 1 1/2 hours, I went for shopping at supermarket, while Taiga stayed at her usual post.
帰宅して、留守番のご褒美にオヤツ。
Having come home, I rewarded her with a treat.
良い感じに膨らんでいます。発酵の状況は生地の表情と匂いで判断できます。
The dough has risen - you can tell by looking at the surface of the dough and the scent, to judge when it is ready for baking.
200℃で20分。最近では余熱なし、トレイを前後逆にして焼き色の均一を目指すこともしなくなりました。最低限の手間で済ませています。
I baked them at 200℃ for 20 minutes. These buns are such basic food, and I do not
bother with pre-heating the oven or turning the baking tray to achieve uniform colouring.パンが冷めたので切ってみました。フワフワの仕上がりです。
The buns are now cold enough to be cut open. It is fluffy inside.
ポピーの量はこれくらいがしつこ過ぎないので、私にはちょうどでした。
I am happy with the amount of poppy seeds - the flavour was not too prominent.
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これは「ザワークラウトを食べたことがない」という海月さんにお見せするために、今日の買い物ついでにゲットしてきました。左の瓶がザワークラウトで、ドイツで食べたのと全くおんなじ味がします(使われている白キャベツは、日本には無い品種かも)。しかもこの大瓶、ギュウギュウ詰めなのでいつまでも無くなりません。中身は、固形量のみで650g、汁も含めた内容総量は680gだそうです。ついでに右のガーキンもおすすめ。焼きあがった丸パンにベーコン、シードマスタード、ガーキンを挟んで食べると大満足です。また、ベーコンの代わりにソーセージとザワークラウトを挟むのも美味しいです。
This is for my blogger friend who says that she has never eaten real sauerkraut. This is the best brand that I know, for sauerkraut and gherkins.