南向きバルコニーに置いてある、ミカンの日南の姫が色づいてきたので1個試し採りしました。
Early-ripening variety called 'Hinano-hime'. I picked the orange-coloured one to see if it was ready.
The Brix sugar content was 15.7% - quite high considering the sugar content of high-end varieties you can buy in the shop tends to be around 12%.
パッションフルーツの3番目の蕾が今日のお昼頃に開きました。オシベの花粉が熟すまでに数時間かかったので、人工授粉は夕方の7時過ぎでした。2番目の花も受粉後に閉じてしまいましたが、これが何を意味するのか検討もつきません。グアバなら直ぐに子房が膨らんでくるので分かりやすいです。
The third flower on the passion fruit plant opening today. Due to the cold weather (the temperature at noon was 11℃), it took several hours for the pollen to become ready.
4番目の蕾はまだ小さいので、寒さで開花までいかないかも。