スーパーで大きな米ナスを見かけたので、ひき肉、デーツ、クルミなどが入ったグラタンを作りました。デーツの甘酸っぱい味とクルミの香ばしさがお肉を引き立てています。
I made a gratin dish with eggplant and minced meat, together with dried dates and walnuts. Please see the video:
スーパーで大きな米ナスを見かけたので、ひき肉、デーツ、クルミなどが入ったグラタンを作りました。デーツの甘酸っぱい味とクルミの香ばしさがお肉を引き立てています。
I made a gratin dish with eggplant and minced meat, together with dried dates and walnuts. Please see the video:
ローガンベリーのワイマテがついに熟し始めました。綺麗な赤色の段階を通り越して、灰色っぽいくすんだ色になり、ガクが赤茶色になっています。
Loganberry 'Waimate' is ripening at last.
この辺のは根本近くかつ日当たりが良い場所で熟しています。寝坊して、公園に着いたのが遅かったからか犬散歩の人影がありません。
We got up late this morning and, when we arrived at the park, we hardly saw anyone, with or without dogs.
人出自体、なぜかほとんどないです。ここ2日間、雨が降らなかったので、ローガンベリーのワイマテが色づいてきました。
It has not rained for the last 2 days and Waimate berries are turning red.
ヒマワリの種入りグラハムパンを作りました。外皮はバリバリで中身はもっちり、とても香ばしいパンです。
I made Graham bread with sunflower seeds. The crust is very hard, but soft and moist on the inside.
午後にタイガのシャンプーをしたので、ドライヤーで乾かしきれなかった分を乾燥させるために公園へ行きました。
After shampooing Taiga, we went to the park to get rid of the moisture left behind by the hair dryer.
また作っておくからね。
I will make some more for next weekend.