2022年4月13日水曜日

ねじりパン Twisted Buns

 白花豆を餡子にして、ねじりパンを作りました。甘納豆は金時豆やうぐいす豆よりも、白花豆のが遥かに美味しいと思っているので、練馬駅近くの乾物屋までチャリをこいで行って買ってきました。白花豆って、随分と値段がはるのですね。普段スーパーで買うアズキ豆の倍しました。

とにかく、成果物のパンは基本的に「あんぱん」です。餡子と白パンの組み合わせなので、当然と言えば当然ですが。ひとつ工夫した点は、オーブンで焼いても生地が焦げないようにすることです。焦げると、せっかくの層が全面的に茶色くなり苦労がパアになります。

I made twisted buns with white bean paste.  I made two kinds of bean paste: strawberry flavoured, and with matcha.  The freeze-dried strawberry powder was very effective as a source of flavour.  I liked it so much that I shall be using the powder for other types of sweets in the future. One thing to note is that the buns out of the oven are not burnt and you can see the layers clearly.